Meteen naar de inhoud
Bon Bagay

Koffie en cacao voor een zelfvoorzienend bestaan van lokale bevolking.

In Haiti kweken een aantal dorpen momenteel 10.000 duizenden koffieplantjes op. Als de plantjes groot genoeg zijn, worden ze in de grond gepoot. Dat gebeurt in een deels nieuw en deels her-ontwikkeld agroforesty systeem. Uiteindelijk zorgt dit duurzame systeem ervoor dat gewassen het beter bestand zijn tegen de effecten van het klimaat. Helaas zorgen orkanen, zware regenval en aardbevingen regelmatig voor aardverschuivingen. Hierdoor gaan veel gewassen verloren.

De zaadjes zijn nu gezaaid in kleine zakjes met aarde. Ze worden verder opgekweekt tot kleine plantjes. Wanneer ze groot genoeg zijn verhuizen ze naar het bos en groeien uit tot volwaardige planten. Meerdere bewoners van de dorpen helpen mee. Ze zaaien en bewateren de plantjes. En straks planten ze het zaaigoed in het bos. Over een paar jaar krijgen we een opbrengst van goede kwaliteit koffie bonen. Deze koffie bonen verkopen we en de opbrengst ondersteunt de lokale bevolking. Stichting Bon Bagay zorgt hiermee voor een duurzame bestaan van de lokale bevolking.

Ik ben partner bij dit mooie project en verantwoordelijk voor de marketing communicatie. Recent is de merkessentie en merkidentiteit voor de stichting en de producten bepaald. Binnenkort introduceren we een nieuw merk voor de producten en dan zetten we verdere stappen om een groter publiek te bereiken en gaan we nieuwe samenwerkingsverbanden aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *